Opdrachtgevers

Wat kunt u verwachten van de aanpak van MintSearch?
Geen enkel zoektraject is hetzelfde en wordt op maat voor de opdrachtgever samengesteld en afgestemd op het functieprofiel en de cultuur, kernwaarden en organisatie van het bedrijf.

Opdrachten worden uitgevoerd via executive search (headhunting), online sourcing en/of werving en selectie, afhankelijk van de kandidatenmarkt, wensen van de opdrachtgever en het  type vacature.

Headhunting is volgens Van Dale:“geschikte kandidaten zoeken voor topfuncties”.

Werving en selectie, waar recruitment uit bestaat, is volgens Van Dale“het overhalen in dienst te komen en het uitzoeken (naar geschiktheid).”

Uiteraard wordt allereerst in het eigen uitgebreide netwerk gezocht naar geschikte kandidaten en worden relevante bronnen geraadpleegd.
Bij executive search / headhunting worden ook niet actief zoekende potentiele kandidaten rechtstreeks benaderd. Dit is vooral een goede methode bij (senior) management of board posities en bij vacatures binnen IT, finance, data science of digital marketing waarvoor het lastig is de juiste personen aan te trekken.

Voor het aantrekken van kandidaten kan ook gekozen worden voor (online) recruitment. Via diverse jobboards, fora en online databases wordt actief geworven en met online sourcing krijgen we ook snel geschikte kandidaten in beeld.

De opdrachtgever ontvangt tijdig en regelmatig updates van de stand van zaken in de procedure en kandidaten worden voorgesteld met profielschets, CV en motivatiebrief.

Een paar reacties van opdrachtgevers over de samenwerking:

“Zorgvuldig en goed relatiemanagement, tijdige en open communicatie.”

“Uitstekende kwaliteit in search & recruitment met persoonlijke aandacht, snelheid en resultaat.”

Indien gewenst kan ook gekozen worden voor deeltrajecten zoals:

  • advies en opstellen functieprofiel
  • aanlevering van een long- en/of shortlist met kandidaten
  • selecteren en interviewen van kandidaten met de opdrachtgever
  • (online) assessments afnemen
  • wervingscampagnes opstellen en uitvoeren
  • marktonderzoek en -rapportage

Daarnaast verzorgen wij in-house (interim), HR/recruitment opdrachten en recruitmenttrainingen.

Om (vrijblijvend) te bespreken wat MintSearch voor u kan doen, kunt u mij bellen op nummer +31 6 52055672 of mailen via manuela@mintsearch.nl

Neem contact op